Info

GÅRDSOASEN är ett samarbetsprojekt mellan de parter som finns vid LINNÉs SÄVJA:
Linnés Sävja HB: Hans-Björn & Boel (café, musik), Danmarks hembygdsförening (konst) och Danmark-Funbo församling (utegudstjänst).

Huvudmålet är att lyfta den okända idyllen Linnés Sävja till en mer känd och trivsam plats att mötas på för att få historia, natur, kultur och servering i en unikt genuin gårdsmiljö – en gårdsoas. I det lilla formatet.

Gårdsoasen har en utomhusscen, som ska användas för att regelbundet ha artister, som underhåller Gårdsoasens besökare. Nu försöker vi även med en ”öppen scen”, där nya förmågor ska kunna få pröva sina vingar inför publik. Kontakta oss om intresse.

En målsättning är att erbjuda Uppsalabor varierad musik av god kvalitet till frivilligt pris.  Artister får enbart betalt med det Du lägger i hatten, som går runt (förslag 20+).    Gårdscaféet drivs helt av Boel & Hans-Björn. Serveringen har fika med hembakat bröd, dryck, glass, smörgåsar mm. Här finns även gårdens egna produkter: lammskinn (svenskberedda), honung, garn, humle mm. Och gårdens eget öl med 1600-talshumle!
Caféet har ramp vid behov, gårdstunet har naturgräs. Konstutställningarna är en trappa upp i Linné-huset.

Bidrag
Arrangemangen stöds med bidrag från ABF i Uppsala, Danmark-Funbo församling, Länsförsäkringar samt ICA Supermarket i Nåntuna.

Lantbruksdelen med stallet har av ny arrendator stängts för allmänheten. Inga får. Hönsen är på semester i år.

Frågor, funderingar, kritik, förslag kan lämnas till Hans-Björn Eriksson, 070-5169095, hbe@campuslinne.se

Så här hittar Du till Gårdsoasen (karta). Buss 9 eller buss 5 till Nämndemansvägen. Fri P vid kyrkan.