Info / Kontakt

GÅRDDSOASEN är ett samarbetsprojekt mellan de parter som finns vid LINNÉs SÄVJA:
Arrendatorn Hans-Björn & Boel (musik, café), Danmarks hembygdsförening (konst) och Danmark-Funbo församling (utegudstjänst).

Huvudmålet är att lyfta den okända idyllen Linnés Sävja till en mer känd och trivsam plats att mötas på för att få historia, natur, kultur och servering i en unikt genuin gårdsmiljö – en gårdsoas. I det lilla formatet.

Gårdsoasen har en utomhusscen, som ska användas för att regelbundet ha artister, som underhåller Gårdsoasens besökare. Nu försöker vi även med en ”öppen scen”, där nya förmågor ska kunna få pröva sina vingar inför publik.

En målsättning är att erbjuda Uppsalaborna varierad musik av god kvalitet till frivilligt pris.
Gårdscaféet drivs helt av Arrendatorn på Linnés Sävja. Serveringen har fika med hembakat bröd, dryck, glass, smörgåsar mm. Här finns även gårdens egna produkter: lammskinn (svenskberedda), honung, vinbärsgelé mm. Och gårdens eget öl med 1600-talshumle!
Handikappanpassad toalett med utrymme för rullstol finns vid stallet. Caféet har ramp vid behov, gårdstunet har naturgräs. Konstutställningarna är dock en trappa upp i Linné-huset.
Information om gården, djur, stall, marker, hembygdsföreningen mm finns under fliken Länkar.

Bidrag
Arrangemangen stöds med bidrag från ABF i Uppsala, Danmark-Funbo församling, Länsförsäkringar samt ICA Supermarket i Nåntuna.

Frågor, funderingar, kritik, förslag kan lämnas till Hans-Björn Eriksson, 070-5169095, hbe@campuslinne.se

Så här hittar Du till Gårdsoasen (karta). Buss 20 (till Sävja kyrka) eller buss 5 till Nämndemansvägen. Fri P vid kyrkan.