Humleodling – föredrag

Att brygga öl har blivit en ”var mans” konst eller hobby. Att odla egna lokala råvaror – humle – är ett steg upp på skalan. Att dessutom bara odla flera sorters svensk historiskt gammal 1600-talshumle för sin öl – då vinglar man högt upp på skalan – 8 m upp ovan jord.

Hur detta går till – en numera bortglömd kunskap som håller på att komma tillbaka – får Du veta på denna visning i Linnés Sävjas humlegård, en av de fyra som idag finns i Sverige. Smakprov utlovas.

Hans-Björn Eriksson pratar på och visar inför förestående skördeperiod till Linnés Sävja Gårdsbryggeri.

Tag gärna kontakt om Du vill ha hjälp med att sätta upp (eller ge bort) en mindre humlegård  (HBE   070-5169095)

Laddar Karta...

Datum/Tid
2018-08-18 14:00 - 15:00

Plats
Linnés Sävja

Kategorier Inga Kategorier